Hírek

2020.09.25.

NFK hirdetnény, tíz hektárnál kisebb térmértékű földrészletek hirdetményének közzétételele: Hiredtmény LETÖLTÉSE2020.08.12.

MEGHÍVÓ – a Harsány-hegyi csata 333. évfordulója alkalmából 2020. augusztus 15-i megrendezésre kerülő rendezvényre.

Nagyításhoz kattintson a képre:


2020.06.08.

TÁJÉKOZTATÓ EBOLTÁSRÓL!

Tisztelt Lakosság!

Ezúton tájékoztatom Önöket a 2020. évi eboltás részleteiről, melynek időpontja, helyszíne és díjai az alább olvashatók:

Oltás időpontja: 2020.06.13. (szombat): 16:00-17:30 óra

Pótoltás időpontja: 2020.06.20. (szombat): 14:00-15:00 óra

Helyszín: 7822 Nagyharsány, Beremend felé vezető úti parkoló (Borozó melletti parkoló)

Díjak:

oltás 4.500- Ft/ eb
chip 4.500- Ft/ eb
kiskönyv 500- Ft

Tisztelettel: Dr. Barta Attila, állatorvos


2020.05.11.

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi KözpontNFK hirdetménye a három hektárnál kisebb térmértékű földrészletek értékesítéséről: HIRDETMENY megtekintése.


2020.03.27.

NAGYHARSÁNYI GYÓGYSZERTÁR

RENDKÍVÜLI HIRDETMÉNY

 

HELYSZÍN: HOLLÓS PATIKA FIÓKGYÓGYSZERTÁRA,

7822 NAGYHARSÁNY, PETŐFI U. 8-10.

 

 

A Kormány 2020.03.27. napján kihirdetett, a kijárási korlátozásról szóló rendeletének 6. §-a kimondja, hogy:

(1) ”Saját és családja érdekében a 65. életévét betöltött személy az élelmiszerüzletet, drogériát, piacot vagy gyógyszertárat 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatja.”

(2) Az élelmiszerüzletben, drogériában, piacon vagy gyógyszertárban 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben az ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag az (1) bekezdés szerinti személy (65. életévét betöltött személy) tartózkodhat.

 

Tehát az élelmiszerüzletekben, drogériákban, a piacokon és a gyógyszertárakban kizárólag 65 év felettiek vásárolhatnak 9 és 12 óra között!

Fokozottan kérjük a lakosságot, a rendeletben foglaltak betartására!


2020.03.27.

KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSRÓL SZÓLÓ RENDELET!

A kormányfő aláírásával nyilvánossá vált döntés az ország egész területére érvényes március 28. és április 11. között, ez idő alatt mindenki csak alapos indokkal hagyhatja el otthonát.

A rendelet szerint ilyen indoknak minősül a munkavégzés, a hivatásbeli kötelezettség, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenység, valamint az ezek elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, valamint eszközöket árusító üzletben történő vásárlás, elsősorban a műszaki cikket, az építőanyagot és eszközöket árusító üzletekben.

Ide tartozik az egészségügyi ellátás és szolgáltatás igénybevétele is, beleértve a gyógyító tevékenységen túl a testi és a lelki egészség megőrzése céljából nyújtott egészségügyi szolgáltatásokat, például a pszichoterápiás ellátást, a fizioterápiás kezelést, a gyógytornát.

Egyéni szabadidős sporttevékenység, valamint szabadidős célú gyaloglás céljából is el lehet hagyni az otthonokat. Az ilyen mozgásokat kül- és belterületen, lehetőség szerint zöldfelületen lehet végezni egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen, másoktól legalább másfél méter távolságot tartva. Napközbeni kiscsoportos felügyelet alatt engedélyezett a kiskorú gyermek kísérése is.

Alapos indoknak számít a házasságkötés és a temetés szűk családi körben, az élelmiszerüzletekben és drogériákban történő vásárlás. Emellett az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzleteket, a mezőgazdasági boltokat, a piacokat, a gyógyszertárakat, a benzinkutakat, a dohányboltokat, a fodrász- és manikűrös szalonokat is fel lehet keresni.

Az élelmiszerüzletekben, drogériákban, a piacokon és a gyógyszertárakban kizárólag 65 év felettiek vásárolhatnak 9 és 12 óra között.

Szombattól be kell zárniuk a vendéglátó üzleteknek, ezek csak elvitelre alkalmas ételek kiadásával, szállításával foglalkozhatnak.

A kijárási korlátozás ideje alatt igénybe lehet továbbá venni szállítási, tisztítási és higiéniás szolgáltatásokat, a gépjármű- és kerékpárszervizeket, valamint a hulladékgazdálkodással összefüggő szolgáltatásokat.

A legszükségesebb esetben engedélyezettek a személyes megjelenést igénylő ügyintézések, így a hatósági, a banki, a pénzügyi, a biztosítási és a postai szolgáltatások igénybevétele.

Lehetőség van a háziállatok közterületi sétáltatására, állatorvosi rendelő és állatkórház felkeresésére.

A kijárási korlátozás nem akadályozhatja a szülői jogokat és kötelezettségeket, továbbá a hitéleti tevékenységet.

Az otthon elhagyásának megfelelő indoka lehet még a magáról gondoskodni nem tudók vagy segítéségre szorulók (például kiskorúak, idősek és betegek) segítése.

A rendelet kimondja, mindenki köteles a lehető legkisebb mértékűre korlátozni a szociális érintkezést, és a közös háztartásban élők kivételével mindenkitől lehetőség szerint legalább másfél méter távolságot tartani mindenhol, beleértve a tömegközlekedést is.

Az üzleteket érintő korlátozások betartása a helyiség üzemeltetőinek felelőssége.

A most hozott szabályokat a rendőrség ellenőrzi és szabálysértési bírsággal büntetheti a rendelet megszegőit, ennek összege 5 ezer és 500 ezer forint között lehet.

forrás: https://www.kormany.hu/hu/hirek/megjelent-a-kijarasi-korlatozasrol-szolo-rendelet


2020.03.25.


2020.03.24.


2020.03.24.


2020.03.23.


2020.03.23.

TÁJÉKOZTATÓ GYÓGYSZERKIVÁLTÁS MENETÉRŐL

HELYSZÍN: HOLLÓS PATIKA FIÓKGYÓGYSZERTÁRA, NAGYHARSÁNY (7822 Nagyharsány, Petőfi u. 8-10.)

 

Gyógyszertár nyitva tartása:

hétfő 8:00-13:00
szerda 8:00-13:00
péntek 8:00-13:00

 

Annak érdekében, hogy a hosszú várakozási időt elkerüljük, a következő időszakban:

9:30-11:00 között a házi beteggondozóknak a gyógyszertár elsőbbséget biztosít!

 

Kérjük megértésüket, gyógyszereiket a fent említett időponton kívül próbálják meg kiváltani!

Köszönjük türelmüket és együttműködésüket!

 

Nagyharsány, 2020.03.20.

Nagyharsány Községi Önkormányzat

képviselő-testülete


2020.03.23.

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

1. A koronavírus által legveszélyeztetettebb korosztályt érintő döntés

A Kormány 46/2020. (III.16.) rendeletében arra kéri a 70. életévüket betöltött személyeket, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el. Az önkormányzat mindent megtesz az idősek védelme és ellátása érdekében.

Azoknak a nagyharsányi idős személyeknek – akiknek ezt családja, személyes környezete nem tudja megoldani – segítséget nyújt a bevásárlásban, gyógyszereik kiváltásában, főtt étel házhozszállításában vagy más jellegű élethelyzetükben felmerülő feladatok ellátásában, az ellátásban, az ellátott saját költségének terhére.

TELEFONSZÁMOK

 

Hétköznapokon: +36 30 226 6117 (8:00-12:00)

                             +36 30 420 8917 (17:00-19:00)

 E-MAIL: jegyzo@nagyharsany.hu

 

2. Óvodánkat és bölcsődénket érintő döntéseink

Az óvoda és a bölcsőde tekintetében 45/2020. (III.14.) kormányrendelet alapján 2020. március 18. napjától a polgármester rendkívüli szünetet rendel el a veszélyhelyzet fennállásáig, illetve visszavonásig. Azon gyermeket, akinek otthoni felügyeletét nem tudják megoldani, és amennyiben indokolt, az óvoda és bölcsőde rendkívüli ügyeleti rendben fogadja. A felügyeletet az intézmény vezetője kis csoportokban köteles biztosítani.

A gyermeket egy szülő viheti az intézmény kapujáig és szintén egy szülő mehet érte távozáskor. Az intézményvezető fertőzés gyanúját észlelve megtagadhatja a gyermek átvételét. Az intézményvezető a szülőt nyilatkoztathatja a korábbi külföldi tartózkodásról. A szülő az intézmény előtti kapuban adja át gyermekét az intézmény dolgozójának, távozáskor szintén a dolgozó adja ki a gyermeket a szülőnek. A szülő türelmét kérjük, míg a dolgozó a gyermeket felöltözteti. Náthás, köhögő gyermek az ügyeleti felügyeletben nem vehet részt, az intézménybe nem vihető be.

3. Nagyharsányi Önkormányzati Hivatal nyitva tartása, ügyintézés

A személyes ügyfélfogadás visszavonásig szünetel. Kérjük a lakosságot, hogy az önkormányzat kapuján elhelyezett postaládába helyezzék el az iratokat. Kérjük a lakosság fokozott együttműködését a járványveszély elmúlásáig! Vigyázzunk egymásra és magunkra!

 

Nagyharsány Községi Önkormányzat

képviselő-testülete

 


2020.03.23.

ÖNKÉNTES KARANTÉN –FELHÍVÁS

Nagyharsány Község Önkormányzata kéri településünk azon lakóit, akik külföldi tartózkodásukból az elmúlt 14 napban érkeztek haza községünkbe (Ausztria, Németország, Hollandia, Franciaország, Spanyolország, Anglia, Olaszország stb. területéről), a járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel helyezzék magukat önkéntes karanténba!

Amennyiben 14 napon belül tünetek (láz, köhögés, fulladás, nehézlégzés) jelentkeznek, kérjük haladéktalanul hívják telefonon háziorvosukat, aki a további szükséges intézkedéseket elvégzi!

Nyomatékkal hívjuk fel az érintett személyek figyelmét a társadalmi felelősségvállalás fontosságára: amennyiben nem vonulnak 14 napos, önkéntes karanténba, azzal súlyosan veszélyeztetik községünk lakosságát, közösségünk, valamint a társadalom egészét!

Reméljük, hogy együtt, tekintettel egymásra, gyorsan és problémamentesen sikerül átvészelnünk ezt az időszakot!

Nagyharsány Községi Önkormányzat

képviselő-testülete


2020.03.16.

TÁJÉKOZTATÓ LETÖLTÉSE: TÁJÉKOZTATÓ SZEMÉLYES ÜGYINTÉZÉS SZÜNETELÉSÉRŐL

Magyarország Kormányának hivatalos tájékoztató oldala: www.koronavirus.gov.hu

A Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásai, tanácsai koronavírussal kapcsolatban: www.nnk.gov.hu

TISZTELT LAKOSSÁG!

 

A KIHIRDETETT VESZÉLYHELYZETRE VALÓ FIGYELEMMEL AZ ALÁBBIAKAT RENDELEM EL.
A NAGYHARSÁNYI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATALBAN 2020. MÁRCIUS 16-TÓL HATÁROZATLAN IDEIG AZ ÜGYINTÉZÉS MENETE A KÖVETKEZŐKÉPPEN ALAKUL:

• A SZEMÉLYES ÜGYINTÉZÉS SZÜNETEL, KIVÉVE RENDKÍVÜLI ESETEKBEN AZ ÜGYINTÉZŐVEL TÖRTÉNT ELŐZETES EGYEZTETÉS ALAPJÁN

• KÉREM A LAKOSSÁGOT, CÉGEKET, HOGY ÜGYINTÉZÉSSEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEIKKEL TELEFONON, ILLETVE E-MAILBEN KERESSÉK FEL HIVATALUNKAT

• ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉST AZ E-ÖNKORMÁNYZAT PORTÁLON KERESZTÜL KEZDEMÉNYEZHETNEK ÜGYFELEINK, ÜGYFÉLKAPUS AZONOSÍTÁST KÖVETŐEN (SEGÉDLET ITT!)

TELEFON: 06 72/568-000
E-ÖNKORMÁNYZAT PORTÁL: www.ohp 20.asp.lgov.hu
E-MAIL: jegyzo@nagyharsany.hu

MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNÖM, TISZTELETTEL: DR.SZARKÁNDI ZITA, JEGYZŐ