Menü Bezárás

Mini Bölcsőde

NAGYHARSÁNYI MINI BÖLCSŐDE

Cím: 7822 Nagyharsány, Petőfi utca 4-6.
Vezető: Kozma-Kovács Tamara
Telefonszám: +36 30 420 8819
Email: bolcsode@nagyharsany.hu

Nyitvatartási rend:

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek
07:00 – 16:30 07:00 – 16:30 07:00 – 16:30 07:00 – 16:30 07:00 – 16:30

Szakmai program: SZAKMAI PROGRAM Nagyharsányi Mini Bölcsőde 2020.


Tisztelt Anyukák, Szülők, Családok!


A Nagyharsányi Mini Bölcsőde saját oldalt szerkesztett, mellyel tájékoztatást, információt szeretne biztosítani a bölcsődénk bemutatásáról, mindazoknak a családoknak, akik (munkahely, egyedül nevelés, egyéb ok miatt) kisgyermeküknek napi ellátást, gondozást kíván biztosítani intézményes keretek között.

Bölcsődénk neve: Nagyharsányi Mini Bölcsőde
Címe: 7822 Nagyharsány Petőfi u. 4-6.
Tel.: 06 30 420-8819
Fenntartó: Nagyharsányi Intézményi Társulás
Nyitva tartásunk: 7:00- 16:30 (rugalmasan igazodunk a munkahellyel rendelkező szülők igényeihez)

Bölcsődénk munkatársai: Dolgozóink a szükséges szakmai végzettségek mellett többéves munkatapasztalattal rendelkeznek és valamennyien a bölcsődei gondozás- nevelés szakmai értékeinek elkötelezettjei és tisztelői.

Kozma-Kovács Tamara, intézményvezető– kisgyermeknevelő
„2017-ben kerültem Nagyharsányba az akkoriban működő családi bölcsődébe, mint kisgyermeknevelő, majd pár év múlva elmentem egy másik bölcsődébe is dolgozni szakmai tapasztalatszerzés céljából, majd végül 2022 szeptemberétől újra csatlakoztam a Nagyharsányi Mini Bölcsőde dolgozóihoz. Kifejezetten családcentrikusnak tartom magam, így csak is gyermekekkel foglalkozó hivatást szerettem volna választani, azon belül is a legkisebb, legérzékenyebb és egyik legszebb korosztály gondozása-nevelése áll hozzám a legközelebb. Célom, hogy nyugodt légkört biztosítsak a kisgyermekek számára és segítsem fejlődésüket a mindennapok során. Fontosnak tartom a jó kapcsolat kialakítását a kisgyermekekkel és a szülőkkel egyaránt.”

Tomasevné Beregszászi Mária, kisgyermeknevelő
„Számomra nagyon fontos az őszinte és segítő kölcsönös kommunikáció. A kisgyermekeket szeretve, figyelve és megismerve adom meg nekik, amit az egyéni testi-lelki szükségleteiknek aktuálisan szükséges. Közvetlen kolléganőmmel, Barbarával egymást kiegészítve végezzük a napi gondozási- nevelési feladatokat.”

Balogné Kerti Krisztina, bölcsődei dajka
„Egyik legfőbb elvem a rend és a tisztaság. Ott segítek, ahol szükség van rám, ezért lelkiismeretesen végzem a munkámat. Érzelmileg kötődők a bölcsődés korosztályú kisgyermekekhez, így felelősségteljesen ügyelek a gondozási ellátásukra.”

Héhl Barbara, bölcsődei dajka
“Szeretem a kisgyermekeket és minden nap szívesen jövök dolgozni, mert a kislétszámú gyerek és felnőtt közösségünkben családias a hangulat. Munkamegosztásunk rugalmasságon alapszik, mellyel a gyermekekkel való foglalkozást tudjuk erősíteni.”

Intézményünk típusa mini bölcsőde, melyben kettő csoport működik, mely 7-7 gyermek fogadását biztosítja 20 hetes kortól 3 éves korig. Az intézmény a Nagyharsányi Óvoda és a Pécsi Református Kollégium Nagyharsányi Általános Iskola közvetlen közelében helyezkedik el, ezáltal a többgyermekes szülők helyzete könnyebbé válhat a gyermekek elhelyezésekor.
A mini bölcsőde saját nevelési- gondozási szakmai program szerint végzi tevékenységét, melynek alapja a bölcsődei gondozás- nevelés Országos Alapprogramja. Programunkban tudatosan törekszünk az esélyteremtésre, a negatív hatások mérséklésére, a pozitív hatások felerősítésére, a hátrányok csökkentésére. Biztosítjuk, hogy az általunk gondozott- nevelt gyermekek a mindennapjaikat szeretetteljes, nyugodt légkörben éljék az alapvető jogok tiszteletben tartásával. Figyelmet fordítunk az etnikai, kulturális, vallási, nyelvi, nemi valamint fizikai és mentális képességbeli különbözőségek iránti tolerancia kialakítására. A bölcsődei nevelésben figyelembe vesszük a kisgyermek spontán érésének, egyéni fejlődésének ütemét, pillanatnyi fizikai és pszichés állapotát, kompetenciáit. A fejlődés ütemét mindig magához a gyermekhez viszonyítva ítéljük meg, minden új fejlődési állomásnak kiinduló pontja maga a gyermek. A bölcsődei ellátás hozzájárul a családok életminőségének javításához, a szülők munkavállalási esélyeinek növeléséhez, ezért elsődleges szempontunk a családok működésének megismerése, megértése. Mindezek értelmében fontosnak tartjuk, hogy a szülők számára lehetővé váljon a bekapcsolódás az intézmény életébe. A kölcsönös bizalmon alapuló partneri kapcsolat elengedhetetlen feltétele a kisgyermek harmonikus fejlődéséhez.

Mit biztosít bölcsődénk?

– napi négyszeri INGYENES étkezést
– minden gyermeknek INGYENES szolgáltatást
– egészséges életmódot, kultúrhigiénés szokások kialakítását
– családias, derűs légkört
– nyugodt délutánt, pihenést, alvást
– kisgyermeknevelő és gyermek közötti szoros, biztonságot jelentő kapcsolatot
– közös élményeket
– együttélés szabályainak elfogadását
– életkorának, érdeklődésének megfelelő tevékenységeket
– önállósodás folyamatának biztosítását
– önfeledt, szabadon választott játékot
– beszédfejlődést elősegítő tevékenységeket
– rendszeres napirendet
– test- fizikai szükségleteinek kielégítését
– szobatisztaság kialakulásának elősegítését
– elegendő időt a tevékenységek elvégzéséhez
– csoportban gondozható- nevelhető egyéni nevelésű gyermek egyenlő esélyhez jutását
– egyénre szabott foglalkozást
– szülővel történő beszoktatást
– szülő- kisgyermeknevelő közötti napi kapcsolattartást

Bölcsődénkben a tavaszi beiratkozást felvételi kérelemmel igényelhetik a szülők. (Ennek pontos idejét is itt találhatják majd meg.) A beiratkozás előtti időszakban előzetes egyeztetéssel biztosítjuk minden érdeklődőnek a bölcsőde meglátogatását.

A Szakmai Program teljes tartalmát elolvashatják mellékletként:
SZAKMAI PROGRAM Nagyharsányi Mini Bölcsőde 2020.

További információért, egyéb kérdésért forduljanak teljes bizalommal az intézmény vezetőjéhez. Mindenkit szeretettel várunk és munkatársaimmal együtt biztosítjuk a kisgyermekek életében megjelenő első korszak zökkenőmentes megkezdését.

Várunk szeretettel minden kedves szülőt, gyermeket, hogy együtt oldjunk meg egy kihívást, melynek legfontosabb szereplője a KISGYERMEK.

2021.01.20. Kiskovács Pálnéinté, intézményvezető– kisgyermeknevelő

Tisztelt Anyukák, Apukák!

A Mini Bölcsi oldalára újabb képeket töltöttünk fel, mellyel kedvcsinálót kívánunk szerezni nektek.

Elűztük a TELET!

  • „Meglestük„ az alvó Macit
  • Találkoztunk a Busókkal
  • „Kisze- bábot„ égettünk az óvodásokkal
  • Farsangoltunk

SIKERÜLT!
Most már valóban a tavaszt csalogatjuk! Úgy, ahogy benneteket is!

Várunk SZERETETTEL minden családot, aki bekapcsolódna bölcsődei életünkbe!