Menü Bezárás

Új ügy indítása

Elektronikus önkormányzati ügyintézés az E-Önkormányzat Portál felületén indítható. A Portál bárki számára elérhető, egyes funkciók szabadon használhatók (kérelmek kitöltése, letöltése), más funkciók azonban Ügyfélkapus bejelentkezéshez kötöttek (a kitöltött kérelmek elektronikus beküldése csak Ügyfélkapuval történő bejelentkezést követően lehetséges). A Portálon az alábbi elektronikus ügyintézési szolgáltatásokat veheti igénybe:

  • Ügyindítás: Elektronikus űrlap kitöltésével és beküldésével ügyet indíthat a kiválasztott településnél. Indítsa el a szolgáltatást, majd válassza ki az ügytípust, amelyet intézni szeretne. Az űrlap elektronikus beküldése elektronikus azonosítást követően lehetséges!
  • Adóegyenleg lekérdezés: A szolgáltatás használatával lehetősége van az Ön, vagy az Ön által képviselt adózó helyi adószámla kivonatának lekérdezésére a kiválasztott önkormányzati adóhatóságnál.
  • Adóbevallási információk: A szolgáltatás használatával lehetősége nyílik arra, hogy a kiválasztott önkormányzathoz benyújtott és már feldolgozásra került adóbevallásait lekérdezze. 
  • Adók, díjak, illetékek befizetése: A szolgáltatás használatával elektronikus úton teljesítheti a kiválasztott önkormányzatnál adó- és illetékfizetési kötelezettségét.
  • Ügykövetés: Itt tájékozódhat elektronikusan indított ügyeinek ügyintézési állapotáról a kiválasztott településnél.


Amennyiben az ön által indítani kívánt ügytípus nem szerepel az E-Önkormányzat Portál űrlap keresőjében – tehát nincs az ügyéhez megfelelő űrlap – ez esetben az úgynevezett  e-Papír szolgáltatás igénybevételével bármilyen ügy elektronikusan indítható. Az e-Papír egy ingyenes, hitelesített üzenetküldő alkalmazás, amely elektronikus úton összeköti az Ügyfélkapuval rendelkező ügyfeleket a szolgáltatáshoz csatlakozott önkormányzatokkal. Az ügyindítás kizárólag Ügyfélkapuval történő bejelentkezéshez és regisztrációhoz kötött! Kérjük, mielőtt igénybe veszi az e-Papír üzenetküldő alkalmazást, bizonyosodjon meg arról, hogy az E-Önkormányzat Portálon valóban nem áll rendelkezésre a benyújtani kívánt űrlap!