Menü Bezárás

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megállapításához és felülvizsgálatához

Az online űrlap kitöltési útmutatója:

 1. Formanyomtatvány “A) lap” kitöltése. 

 2. Ha minden szükséges adatmezőt kitöltött és az „Ellenőrzések futtatása” lehetőséget lefuttatva nem talál hibát a rendszer, kattintson a „További műveletek” → „Az űrlap beküldése” gombra.

 3. Szükséges csatolmányok:

  – az oktatási intézmény igazolását a nappali oktatás munkarendje szerint fennálló tanulói vagy hallgatói jogviszonyról,
  – a család előző havi jövedelemigazolását
  – egyedülálló kérelmező esetén az egyedülállóság tényének igazolását,
  – a Gyvt. 19. § (2) bekezdés a) pontja ab) alpontjában szabályozott esetben a gyermek tartós betegségének vagy súlyos fogyatékosságának tényéről igazolást
  – a gyermek elhelyezése vagy ideiglenes hatályú elhelyezése, valamint a gyámrendelés tárgyában hozott bírósági, illetve gyámhatósági döntést, továbbá a 18. § (2) bekezdésében meghatározott jegyzőkönyvet (természetesen csak abban az esetben, ha ezen intézkedések bármelyikére korábban sor került)
  Amenniyben az A) lap “IV. Egyéb nyilatkozatok” pontjában kérte a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzet fennállásának megállapítását, az esetben az itt elérhető B) lapot legyen szíves letölteni, majd a kitöltését-aláírását követően digitalizálni és a csatolmányokhoz feltölteni (JPEG vagy PFD formátumban).
  A nyilatkozat, “B) lap” innen érhető el, tölthető le:  

 4. Ezt a lépést követően kell feltölteni a szükséges csatolmányokat!
  CSATOLMÁNYOK HOZZÁADÁSA: a feltöltés gomb segítségével egyesével tallózza be a feltöltendő csatolmányokat, majd az összes csatolmányt egyesével hitelesítse (a „Hitelesítés” gomb segítségével). A sikeres hitelesítést követően megjelenik a „rendszer által hitelesítve” felirat a feltöltött fájlok mellett. Ezt követően kattintson a BEKÜLDÉS gombra.