Menü Bezárás

KORONAVÍRUS – LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

1. A koronavírus által legveszélyeztetettebb korosztályt érintő döntés

A Kormány 46/2020. (III.16.) rendeletében arra kéri a 70. életévüket betöltött személyeket, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el. Az önkormányzat mindent megtesz az idősek védelme és ellátása érdekében.

Azoknak a nagyharsányi idős személyeknek – akiknek ezt családja, személyes környezete nem tudja megoldani – segítséget nyújt a bevásárlásban, gyógyszereik kiváltásában, főtt étel házhozszállításában vagy más jellegű élethelyzetükben felmerülő feladatok ellátásában, az ellátásban, az ellátott saját költségének terhére.

TELEFONSZÁMOK

Hétköznapokon: +36 30 226 6117 (8:00-12:00)

                             +36 30 420 8917 (17:00-19:00)

 E-MAIL: jegyzo@nagyharsany.hu

 

2. Óvodánkat és bölcsődénket érintő döntéseink

Az óvoda és a bölcsőde tekintetében 45/2020. (III.14.) kormányrendelet alapján 2020. március 18. napjától a polgármester rendkívüli szünetet rendel el a veszélyhelyzet fennállásáig, illetve visszavonásig. Azon gyermeket, akinek otthoni felügyeletét nem tudják megoldani, és amennyiben indokolt, az óvoda és bölcsőde rendkívüli ügyeleti rendben fogadja. A felügyeletet az intézmény vezetője kis csoportokban köteles biztosítani.

A gyermeket egy szülő viheti az intézmény kapujáig és szintén egy szülő mehet érte távozáskor. Az intézményvezető fertőzés gyanúját észlelve megtagadhatja a gyermek átvételét. Az intézményvezető a szülőt nyilatkoztathatja a korábbi külföldi tartózkodásról. A szülő az intézmény előtti kapuban adja át gyermekét az intézmény dolgozójának, távozáskor szintén a dolgozó adja ki a gyermeket a szülőnek. A szülő türelmét kérjük, míg a dolgozó a gyermeket felöltözteti. Náthás, köhögő gyermek az ügyeleti felügyeletben nem vehet részt, az intézménybe nem vihető be.

3. Nagyharsányi Önkormányzati Hivatal nyitva tartása, ügyintézés

A személyes ügyfélfogadás visszavonásig szünetel. Kérjük a lakosságot, hogy az önkormányzat kapuján elhelyezett postaládába helyezzék el az iratokat. Kérjük a lakosság fokozott együttműködését a járványveszély elmúlásáig! Vigyázzunk egymásra és magunkra!

 

Nagyharsány Községi Önkormányzat

képviselő-testülete